Splošni pogoji spletne trgovine

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Geonep d.o.o., so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov in s priporočilom GZS za elektronsko poslovanje. Svetujemo vam, da pred nakupom pozorno preberete spodaj navedene pogoje poslovanja, saj z uporabo izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji.

Upravitelj nakupov

Geonep d.o.o.
Malnarjeva ulica 21
1000 Ljubljana
Telefon: 01 5152510
E-naslov: info@vodinep.si
IBAN: SI56 0400 1004 9031 258 (odprt 1.1.2021, NOVA KBM d.d.)

Podjetje Geonep d.o.o., ki je lastnik vseh izdelkov v spletni trgovini ponujenih na spletni strani vodinep.si ne odgovarja za informacije, ki so napisane in ne garantira rezultatov, če boste sledili informacijam ali navodilom v izdelkih. Izdelki, ki uporabniku nudijo informacije, so preizkušeni in predstavljajo rešitve za najbolj tipične situacije nepremičnin, ne pa nujno vseh. Geonep d.o.o. se z evidentiranjem nepremičnin ukvarja od leta 2003, v tem času v postopkih obravnaval na deset tisoče nepremičnin in na podlagi tega poizkušal pripraviti najbolj smiselne rešitve za lastnike nepremičnin. Za pozitiven rezultat je veliko je odvisno od vas samih, vaše natančnosti, vašega truda in drugih faktorjev, ki so prisotni v poslovanju z nepremičninami. Vse informacije tudi brezplačno posodabljamo preko spleta, da bi zagotovili čimbolj ažurne informacije in nudimo 8 – dnevno vračilo vašega denarja brez vprašanj.

Definicija

Uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki kupi preko te spletne strani. V sistem se lahko uporabnik prijavi kot fizična ali pravna oseba. Za kupce, ki so fizične osebe, po tem odstavku veljajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Geonep d.o.o., in uporabniki medsebojne obveznosti pri nakupih prek spletne trgovine urejajo s temi splošnimi pogoji poslovanja.

Cene in veljavnost ponudbe

Vse cene so z DDV navedene v evrih in končne. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti. Če je cena izdelka ali storitve, ki ste jo naročili, napačna, vas bomo o tem obvestili in vam ponudili možnost, da jo kupite po pravilni ceni, ki vam jo bomo tudi navedli. Izdelka ali storitve ne bomo prodali po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, če je bil kupec o nastali napaki pravočasno obveščen. Pridružujemo si pravico, da napako popravimo v roku treh delovnih dni od dne, ko je bilo naročilo oddano, prav tako si pridružujemo pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike izdelkov ali storitev so simbolične, ne predstavljajo dejanskega stanja in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ažurnost podatkov

Upravitelj se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi. Vendar pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. Če uporabnik nakupa ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko upravitelju napako sporoči prek kontaktnih podatkov ali elektronskega naslova. Upravitelj tudi ni odgovoren za občasno nedelovanje nakupa in nezmožnosti dostopa.

Avtorske pravice

Noben del gradiv storitev ali izdelkov v spletni trgovini na strani vodinep.si ali webinarja, ki ga vodi Boštjan Trobiš, se ne sme shraniti v pomnilniških medijih ali posredovati v kakršni koli obliki ali s kakršnimi koli sredstvi, elektronskimi, mehanskimi, s fotokopiranjem ali kako drugače brez pisnega dovoljenja izdajatelja. Hvala ker spoštujete avtorske pravice.

Plačilni pogoji

Plačilo se vrši preko Stripe ali preko Paypala

Potek naročanja

Naročanje poteka prek spleta 24 ur na dan vse dni v letu. Uporabnik izbira in naroča izdelke ali storitve, ki so mu na voljo na spletni strani. Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke s potrdilom na gumb oddaj naročilo, vpiše potrebne podatke o plačniku oziroma prejemniku in plačilu. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo na spletni strani, da je to sprejeto. O morebitni spremembi naročila oziroma preklica mora kupec o tem obvestiti upravitelja strani, in sicer na elektronski naslov info@vodinep.si, kjer mora navesti podatke plačnika in datum naročila. Če kupec ne prekliče naročila, se naročeni izdelki ali storitve v dogovorjenem roku pripravijo. Naročilo je zaključeno, ko kupec prejme vse naročene izdelke.

Odstop od nakupa in vračilo blaga/reklamacije

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, in sicer najpozneje v 8 dneh od prejema blaga, in sicer na elektronski naslov info@vodinep.si ali pisno na sedež podjetja. To sporočilo se šteje kot sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec mora nato blago vrniti najpozneje v 8 dneh po pisnem sporočilu o vračilu. Vrnjeni izdelki ali storitev mora biti enaka prvotnemu stanju. Kupec krije stroške vračila, v primeru odstopa od pogodbe, če je to potrebno. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa, ki ga prejmete ob prejemu blaga ali storitve. Kupnino za vrnjene izdelke vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vam vrnemo najkasneje v 14 dneh po prejemu blaga ali storitve z enakim plačilnim sredstvom, kot je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije.

Pritožbe

Ker spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, imamo učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav nas lahko pokličete na telefonsko številko 01 5152510 ali pišete na elektronski naslov info@vodinep.si. Po prejemu pritožbe vas bomo najkasneje v petih delovnih dneh obvestili, kako dolgo jo bomo obravnavali in vas vse čas obveščali o poteku postopka. Zavezujemo se tudi, da si bomo po svojih najboljših močeh prizadevali, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Rok dobave

Rok dobave je praviloma do dveh delovnih dni po prejetem plačilu naročila. Za izdelke ali storitve, ki jih ni na zalogi, je rok dobave lahko tudi daljši.

Dostava

Naročeni izdelki ali storitve bodo odpremljeni takoj, ko bodo vsi na zalogi, razen če je bilo dogovorjeno kako drugače.

Stroški dostave

Vsa poštnina na naši spletni strani je brezplačna.

Varovanje osebnih podatkov

Upravitelj menija nakup se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Upravitelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika in bo te uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje obvestil o naročilu, pošiljanje ponudb in računov) ter drugo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Uporabnik z izvedenim nakupom dovoljuje upravitelju zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob naročilu. Vsi podatki, ki jih uporabnik navede, so namenjeni le poslovanju upravitelja, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Za točnost vnesenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri naročilu v meniju nakup, ne odgovarjamo.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih upravitelj zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov, ali v dobri veri, da je takšno ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Komunikacija

Upravitelj bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo le, če se bo uporabnik prijavil na novice in obvestila. V primeru težav oziroma nejasnosti pri uporabi in morebitnem nakupu izdelkov si upravitelj pridržuje pravico do stika z uporabnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Oglasna elektronska sporočila bodo jasno in nedvoumno označena. Pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike pa bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih. Jasno bo predstavljen tudi način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, pa bomo izrecno upoštevali.

Možnost izvensodnega reševanja potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Geonep d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS)

Ljubljana, 28.01.2021